Visar 1–100 av 106 resultat

Ögonlappar till barn med glasögon

Sveriges största sortiment av ögonlappar till glasögon Pojke med en ögonlapp från Kay Fun Patch, placerad på hans glasögon.

Ögonlappar för barn används främst för synträning, särskilt när barnet har ett lat öga. Det är viktigt att överenskomma användningen med en ortoptist eller ögonläkare för att säkerställa korrekt användning och uppnå önskad synförbättring. Genom att täcka det starka ögat tvingar man hjärnan att använda det svaga ögat, vilket förbättrar synen.

För att göra användningen av ögonlappar roligare erbjuder vi ett brett utbud av färger och över 100 olika designer. Vi tror att det motiverar barnet att använda ögonlappen om de kan välja en som matchar deras intressen, oavsett om det är enhörningar, djur, superhjältar eller fotboll.

Tygögonlapparna utvecklades av en engelsk ortoptist vid namn Hazel Kay, som säkerställde en högkvalitativ produkt genom många års erfarenhet. Materialen är mjuka och Oeko-Tex®-certifierade, vilket garanterar att de är hypoallergena och säkra att använda på känslig hud. Elastiken är latexfri och tillverkad av nylon och elastan. De är handgjorda och tillverkade i England. Föräldrar kan vara trygga med att våra tygögonlappar är av hög kvalitet och uppfyller alla säkerhetsstandarder. Produkten har CE-märkning.

Våra ögonlappar är hudvänliga och passar till alla typer av glasögon. För barn som inte använder glasögon finns också möjligheten att använda våra tygögonlappar med resår.

Ögonlapparna på denna sida är avsedda för barn från cirka 3 år, men vi har också ögonlappar för glasögon till spädbarn och vuxna. Om du föredrar ögonplåster framför tygögonlappar, hittar du Sveriges största urval av ögonplåster på vår sida. Om du vill veta mer om våra ögonlappar, kan du besöka sidan ‘Kay Fun Patch‘. Där hittar du information om historien, produkterna, storleksguiden och vanliga frågor med mera.

189,00 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
189,00 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
189,00 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
189,00 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

FRÅGOR OM ÖGONLAPPAR FÖR BARNGLASÖGON

Ögonlapparna från Kay Fun Patch passar alla typer av glasögon. Oavsett om det är med eller utan näskuddar. Du kan se en illustration på hur man fäster ögonlapparna under glasögonen på sidan 'Vägledning för ögonlappar'.

Ögonlapparna för glasögon är 11,8 cm långa och 6 cm på den bredaste punkten i höjd. 

Anledningen till att ögonlapparna är långa är för att ögonlappen viks i mitten där glasögonskalmen fäster mot glaset. Därmed skärmar ögonlappen alltså av både framför glaset och längs glasögonskalmen för att uppnå bästa möjliga mörker. 

För en översikt över storlekarna av våra olika ögonlappar kan du se vår 'Storleksguide'.

Du kan se ögonlappen och hur man fäster ögonlappen på glasögonen på sidan 'Vägledning för ögonlappar'.

Du kan se en vägledning till hur man fäster en ögonlapp på ett par glasögon på sidan 'Vägledning för ögonlappar'.

Ögonlapparna tillverkas av tyg som certifierats enligt Oeko-Tex® . Det är mjukt, vadderat och andningsbart. Därmed är ögonlapparna även hudvänliga och behagliga att ha på sig.

Ögonlapparna har byggts upp av olika tyglager. Det innersta lagret är svart och tillverkas av 100 % bomull som ser till att eventuell fukt absorberas eller transporteras bort.

Det är möjligt att handtvätta dem med milt rengöringsmedel i kallt vatten. Man måste däremot lufttorka dem för att de ska bibehålla sin form.

Ögonlapparna från Kay Fun Patch kan användas för antingen höger eller vänster öga. Detta gäller både för de enfärgade och de med mönster.

För vissa designer måste man däremot välja vilken sida som ögonlappen ska täcka vid beställning. Annars riskerar man att motivet vänds upp och ner. Det framgår dock på produktsidan om det finns behov av att välja vilket öga som ögonlappen ska täcka innan produkten läggs i kundvagnen.

Fäst först ögonlappen på glasögonen så att den täcker insidan av ett glasögonglas. Sätt sedan glasögonen med ögonlappen på barnet och justera  efter behov genom att flytta runt det så att ögonlappen slutar tätt kring huden och täcker ögat.

Du kan se hur man fäster ögonlappen på glasögonen på sidan 'Vägledning för ögonlappar'.

JA! Ögonlapparna kan återanvändas. De kan tas av och sättas på efter behov och flyttas från ett par glasögon till ett annat. 

Ögonlapparna från Kay Fun Patch är utformade för att sitta på insidan av glasögonen. Detta för att säkerställa att de slutar tätt runt huden. Det är avgörande för att uppnå bästa resultat av synträningen. Glasögonen får samtidigt en stabiliserande effekt som säkrar att ögonlappen sitter tätt mot huden och i rätt position.

 

Du kan på sidan 'Vägledning till ögonlappar till glasögon' se hur man monterar ögonlappen på glasögonen.

Eftersom ögonlapparna av tyg är återanvändbara så har de ekologiskt hållbara egenskaper. 

Dessutom tillverkas, färgas och trycks tyget för ögonlapparna i Storbritannien med hjälp av miljövänliga färger och metoder som bidrar till ett positivt koldioxidavtryck.

Glittermotiven tillverkas av polyuretan som kan återvinnas.

Vuxna kan använda ögonlappar för barn om man har mindre glasögon. Stoleken på ögonlapparna för barn är nästan identiska med de minsta ögonlapparna för vuxna. Storleken av  alla våra ögonlappar kan ses på sidan 'Storleksguide'.

LETAR DU EFTER ÖGONLAPPAR FÖR VUXNA?

Hoppa in och se vårt utbud av ögonlappar för vuxna. Vi har både för glasögon och med resår.

Se ögonlappar för vuxna