Visar alla 92 resultat

Ögonlappar till barn med glasögon

Sveriges största sortiment av ögonlappar till glasögon

Ögonlappar till barn används till synträning t.ex. när barnet har ett lat öga. De får endast användas efter avtal med en ortopist eller ögonläkare. Synträningen sker genom att man täcker det goda ögat med en lapp. Därmed tvingas hjärnan till att använda det dåliga öga.. Med denna metod blir synet på det dåliga öga förbättrat.

Vi har många flotta designs som gör det roligare att använda ögonlapp. Ögonlapparna är hudvänliga och kan användas till alla slags glasögon.

Om ditt barn inte använder glasögon, kan du se på våra ögonlappar av tyg med resår.


FRÅGOR OM ÖGONLAPPAR FÖR BARNGLASÖGON

Ögonlapparna från Kay Fun Patch passar alla typer av glasögon. Oavsett om det är med eller utan näskuddar. Du kan se en illustration på hur man fäster ögonlapparna under glasögonen på sidan 'Vägledning för ögonlappar'.

Ögonlapparna för glasögon är 11,8 cm långa och 6 cm på den bredaste punkten i höjd. 

Anledningen till att ögonlapparna är långa är för att ögonlappen viks i mitten där glasögonskalmen fäster mot glaset. Därmed skärmar ögonlappen alltså av både framför glaset och längs glasögonskalmen för att uppnå bästa möjliga mörker. 

För en översikt över storlekarna av våra olika ögonlappar kan du se vår 'Storleksguide'.

Du kan se ögonlappen och hur man fäster ögonlappen på glasögonen på sidan 'Vägledning för ögonlappar'.

Du kan se en vägledning till hur man fäster en ögonlapp på ett par glasögon på sidan 'Vägledning för ögonlappar'.

Ögonlapparna tillverkas av tyg som certifierats enligt Oeko-Tex® . Det är mjukt, vadderat och andningsbart. Därmed är ögonlapparna även hudvänliga och behagliga att ha på sig.

Ögonlapparna har byggts upp av olika tyglager. Det innersta lagret är svart och tillverkas av 100 % bomull som ser till att eventuell fukt absorberas eller transporteras bort.

Det är möjligt att handtvätta dem med milt rengöringsmedel i kallt vatten. Man måste däremot lufttorka dem för att de ska bibehålla sin form.

Ögonlapparna från Kay Fun Patch kan användas för antingen höger eller vänster öga. Detta gäller både för de enfärgade och de med mönster.

För vissa designer måste man däremot välja vilken sida som ögonlappen ska täcka vid beställning. Annars riskerar man att motivet vänds upp och ner. Det framgår dock på produktsidan om det finns behov av att välja vilket öga som ögonlappen ska täcka innan produkten läggs i kundvagnen.

Fäst först ögonlappen på glasögonen så att den täcker insidan av ett glasögonglas. Sätt sedan glasögonen med ögonlappen på barnet och justera  efter behov genom att flytta runt det så att ögonlappen slutar tätt kring huden och täcker ögat.

Du kan se hur man fäster ögonlappen på glasögonen på sidan 'Vägledning för ögonlappar'.

JA! Ögonlapparna kan återanvändas. De kan tas av och sättas på efter behov och flyttas från ett par glasögon till ett annat. 

Ögonlapparna från Kay Fun Patch är utformade för att sitta på insidan av glasögonen. Detta för att säkerställa att de slutar tätt runt huden. Det är avgörande för att uppnå bästa resultat av synträningen. Glasögonen får samtidigt en stabiliserande effekt som säkrar att ögonlappen sitter tätt mot huden och i rätt position.

 

Du kan på sidan 'Vägledning till ögonlappar till glasögon' se hur man monterar ögonlappen på glasögonen.

Eftersom ögonlapparna av tyg är återanvändbara så har de ekologiskt hållbara egenskaper. 

Dessutom tillverkas, färgas och trycks tyget för ögonlapparna i Storbritannien med hjälp av miljövänliga färger och metoder som bidrar till ett positivt koldioxidavtryck.

Glittermotiven tillverkas av polyuretan som kan återvinnas.

Vuxna kan använda ögonlappar för barn om man har mindre glasögon. Stoleken på ögonlapparna för barn är nästan identiska med de minsta ögonlapparna för vuxna. Storleken av  alla våra ögonlappar kan ses på sidan 'Storleksguide'.

LETAR DU EFTER ÖGONLAPPAR FÖR VUXNA?

Hoppa in och se vårt utbud av ögonlappar för vuxna. Vi har både för glasögon och med resår.

Se ögonlappar för vuxna
92