Barn med glasögon

Ett barn med glasögon är helt naturligt fast för vissa barn kan det verka överväldigande – och även för vissa föräldrar. Om ditt barn ska få glasögon eller du misstänker ett behov av det så hittar du relevant information här hos oss som kan förbereda dig inför vardagen med glasögon.

BEHÖVER MITT BARN GLASÖGON?
BESÖKET HOS ÖGONLÄKAREN

BIDRAG OCH KOSTNADSFRIA BARNGLASÖGON

Läs mer
Träffa barn med ögonlappar och glasögon

Gör det till en lek att bära glasögon

Det kan vara mycket överväldigande för ett barn att plötsligt behöva bära glasögon varje dag. Speciellt om det inte finns någon vän som bär glasögon. Vi har samlat ett antal produkter på webbplatsen som kan göra det roligare och mer spännande för barnet att använda glasögon. Det kan öka motivationen och lusten att använda dem. Se exempelvis våra snygga glasögoncharms, glasögonfodral och glasögonhållare.

Barn med glasögon OCH ögonlapp

Barn har vanligtvis inte bara behov av glasögon för att korrigera synen utan också att träna ett öga med en ögonlapp. Vi har ett enormt utbud av ögonplåster och ögonlappar för barn (och vuxna).

Misstänker du att ditt barn har dålig syn?

Om du misstänker att ditt barn har dålig syn kan du på sidan ‘Behöver mitt barn glasögon?‘ se en checklista på signaler att uppmärksamma.

Kontakta din egen läkare eller en ögonläkare om du misstänker att ditt barn har synproblem.