Ögonplåster – Färger och mönster för alla smaker!

Sveriges coolaste ögonplåster för barn och vuxna

Vi har ett stort utbud av ögonplåster för barn eftersom vi förstår vikten av att evision4kids-logo-shop. Træning med Øjenklap.rbjuda ögonplåster som passar barnets smak. Detta gör det roligare för barnet att träna ett dåligt öga. Våra varianter är hudvänliga och finns i olika storlekar. De finns i en mängd olika färger och mönster som gör det roligt för barnet att ha en ögonlapp över ögat.

Ögonplåster för behandling av exempelvis amblyopi (lazy eye). Man får endast använda ögonplåster efter överenskommelse med ögonläkare eller ortoptist! Om en fackkunnig har konstaterat att ett barn, av en viss anledning, inte ser lika bra på båda ögonen så rekommenderas man i många fall synträning. Synträning sker på så sätt att man täcker det starka ögat med ett ögonplåster eller en ögonlapp. Därmed är det inte möjligt att använda det starka ögat. Detta resulterar i att hjärnan tvingas använda det svaga ögat som då tränas att bli starkare. När man har uppnått önskade resultat är synträningen klar. Detta sker vanligtvis gradvis med en nedtrappning.

Komplettera synträningen med en av våra snygga belöningsaffischer för att motivera ditt barn till att använda ögonplåster. De hittas i kategorin ‘Motivationsprodukter‘.


FRÅGOR OM V4K ÖGONPLÅSTER

Ja. Ögonplåstren är latexfria och allergivänliga och därmed hudvänliga. På grund av detta förekommer det sällan hudirritationer eller allergiska reaktioner.

De är också CE-märkta. Detta innebär att produkten uppfyller alla lagkrav för CE-märkning vid försäljning inom EU.

V4K Ögonplåster förpackas i små förpackningar med 10 ögonplåster i vardera. Detta för att du ska kunna blanda ögonplåstren själv och därmed se till att du får exakt de färger som barnet gillar bäst. Köper man exempelvis 50 ögonplåster kan man alltså själv välja vilka färger som de fem små förpackningar ska innehålla.

Vi känner till svårigheterna med att få ett barn att träna med ögonplåster. Därför har vi gjort några fina motivationsaffischer som passar bra för ändamålet. De har tillverkats för V4K Ögonlappar så barnet kan sätta dagens använda ögonplåster på affischen och i samförstånd med föräldrarna få en belöning när affischen har fyllts med 50 ögonplåster. Se våra affischer på sidan 'Motivationsprodukter'.

Se även våra allmänna tips för att motivera ett barn till synträning.

Nej. Färgen 'Rosa' kan bättre beskrivas som en mörkare rosa.