Ögonlappar av tyg för vuxna

Ögonlappar av hög kvalitet – med resår och för glasögon

Har du tröttnat på dålig passform och material som inte är andningsbara? Här på sidan hittar du ett stort utbud av högkvalitativa ögonlappar. Vi har ögonlappar med resår för vuxna utan glasögon och ögonlappar som ska fästas på insidan av glasögon.

De har utvecklats av en ortoptist som haft passform, andningsbarhet och kvalitet i åtanke. Det innersta lagret är exempelvis svart och av 100 % bomull. Det blockerar ljuset och säkrar bästa möjliga komfort eftersom materialet absorberar eller transporterar bort fukt från ögat.

Ögonlappar används vanligtvis i samband med ögonsjukdomar, korrigeringar och dubbelseende.


FRÅGOR OM ÖGONLAPPAR AV TYG FÖR VUXNA

Dessa ögonlappar har i första hand tillverkats för vuxna. Ta istället en titt på vårt utbud av ögonlappar av tyg för barn.

Ögonlappen har ett hålrum för bästa komfort. Den lämpar sig därför inte tillsammans med ett par glasögon. Detta rekommenderar vi istället våra ögonlappar för som utformats för att fästas på glasögon. Se Ögonlappar för vuxna med glasögon.

Vi har ögonlappar för alla vuxna. Oavsett om de använder glasögon eller inte. Har man glasögon är ögonlapparna för glasögon lämpliga. Om man INTE använder glasögon hänvisar vi till ögonlappar med resår.

Se vår Storleksguide för att lära dig mer om rätt storlek.

Ögonlapparna med resår fästs helt enkelt över huvudet så resåret stramar kring huvudet och ögonlappen täcker ögat.  Tyglapparna för glasögon placeras på glasögonen så att de täcker insidan av glasögonglaset. Se vår 'Vägledning för ögonlappar' för en guide.