Visar alla 38 resultat

Ögonlappar med resår för barn

För barn som INTE bär glasögon och som ska träna ett öga. Pojke med ögonlapp med resår.

Här på sidan hittar du ögonlappar med resår för barn. De är avsedda för barn som INTE bär glasögon De har utformats på så sätt att det finns ett litet hålrum för ögat / ögonfransarna för bästa komfort.

Det är viktigt att känna till att ögonlappar med resår är den minst föredragna övertäckningen av ögon i samband med synträning av barn. Se anledningen till detta på sidan ‘Val av ögonlapp‘. Kontakta er ögonläkare / ortoptist innan ni använder denna typ av ögonlapp!

Ögonplåster är i allmänhet att föredra för synträning eftersom de slutar helt tätt och det är svårt för barn att smygtitta med plåster. Se vårt stora utbud av ögonplåster i kategorin ‘ögonplåster‘.


FRÅGOR OM ÖGONLAPPAR MED RESÅR FÖR BARN

Ögonlappar av det slaget får endast användas efter överenskommelse med ögonläkare eller ortoptist i samband med t.ex. amblyopibehandling av barn. 

Placera ögonlappen framför ögat som ska täckas under träningen och sätt resåret runt huvudet. Se till att ögonlappen sitter tätt mot ögat genom att justera placeringen så att barnet inte kan titta ut från sidorna.

De kan användas som ett alternativ till ögonplåster eller som ett komplement om huden behöver tillfällig vila. Ögonlappar med resår är INTE den optimala formen för att täcka över ett öga vid synträning. Detta beror på att ögonlappar inte alltid sitter helt tätt mot huden och att barnet enkelt kan fuska genom att dra den lite åt sidan.

Ögonplåster är det bästa alternativet. Men för vissa kan en ögonlapp med resår vara det enda alternativet om barnet motsätter sig ögonplåster. Se vårt utbud av Ögonplåster.

Produkterna är av hög kvalitet. Ögonlapparna har utvecklats av en ortoptist i England som är specialiserad på synträning av barn. Läs mer om materialens goda egenskaper under frågan om ögonlapparnas material på produktsidorna.

Ögonlapparna har utformats på så sätt att det finns ett hålrum för ögat för bästa komfort. Detta ger plats åt ögonfransarna. Det kan ställas in för antingen höger eller vänster öga efter behov.

Ögonlapparna med resår från Kay Fun Patch mäter 7 cm x 5,5 cm (B x H). I hålrummet är det cirka 2 cm från spets till öga. Resåret är 35 cm långt eftersom det kan sträckas till över dubbel längd för att passa alla huvudformer. 

Storleken är lämplig för barn från 3 år och uppåt.

Se gärna vår 'Storleksguide' om du vill jämföra den med våra andra ögonlappar.

Ögonlapparna tillverkas av ett tyg som certifierats enligt Oeko-Tex®. Det är mjukt och allergivänligt. De tyglager som ögonlapparna tillverkats av andas och är behagliga mot huden. Det innersta svarta lagret har tillverkats av 100 % bomull. Detta ser till att de är behagliga mot huden och absorberar eller transporterar bort fukt.

De kan handtvättas och vi rekommenderar milt rengöringsmedel i kallt vatten med efterföljande lufttorkning för att bevara dess form och utseende.

Ögonlapparna har ett ekologiskt hållbart inslag eftersom de kan återanvändas under många månader.

Materialet tillverkas, färgas och trycks med hjälp av miljövänliga metoder och bläck.

Glittermotiven tillverkas av polyuretan som kan återvinnas.

Förpackningen är av RPET (Recycled-Polyethylene-Terephthalate) som har ett lågt koldioxidavtryck. Lådan kan antingen återvinnas eller användas för förvaring av ögonlappar.

Ögonlapparna är säkra att använda. Vi rekommenderar däremot att småbarn övervakas av en vuxen medan de använder ögonlappar.

Det finns en risk att ögonlappen dras ner så att den hamnar runt halsen. Eftersom resåret är flexibelt och kan utvidgas till dubbel storlek så utgör det ingen omedelbar fara. Men som exempelvis med pannband, halsband och liknande finns det faktiskt en potentiell kvävningsrisk om ögonlappen hamnar runt halsen och fastnar i något.

Ja, ögonlapparna kan handtvättas. Tillverkaren rekommenderar att man tvättar dem med milt rengöringsmedel i kallt vatten och sedan lufttorkar dem för att bibehålla form och utseende.

I princip kan ögonlappar för barn även användas för vuxna. Skillnaderna beskrivs nedan.

Ögonlapparna med resår för vuxna finns i två storlekar.

Small: 7,0 cm x 5,4 cm (B x H)
Regular:  7,7 cm x 6,7 cm (B x H)

Storleken på ögonlappar med resår för barn:

7 cm x 5,5 cm (B x H)

Storleken på ögonlappar för barn och den lilla storleken för vuxna är densamma. Skillnaden ligger i att resåret på ögonlappen för barn är 35 cm och för vuxna 40 cm. Men resåret töjer ut sig. Därmed kan man enkelt använda ögonlappen för barn på en vuxen. Den kommer bara att strama åt aningen hårdare. 

Se vårt utbud av ögonlappar för vuxna i kategorin 'Ögonlappar för vuxna'.

Ögonlapparna med resår kan användas för både höger och vänster öga beroende av vilket öga som ska täckas.

Nej. Denna typ av ögonlapp är inte avsedd för spädbarn. De är godkända för barn över 3 år.

LETAR DU EFTER ÖGONLAPPAR FÖR VUXNA?

Hoppa in och se vårt utbud av ögonlappar för vuxna. Vi har både för glasögon och med resår.

Se ögonlappar för vuxna