Visar alla 7 resultat

Ögonlappar för spädbarn

Letar du efter ögonlappar av tyg till spädbarn med glasögon? Då har du kommit till rät plats! En baby med briller og øjenklap af stof.

Här på sidan hittar du våra ögonlappar för spädbarn med glasögon som kan användas vid synträning. Denna typ av ögonlapp fästs på glasögonens insida och har tillverkats med en större grad av stabilisering runt glasögonskalmen än vanliga ögonlappar. De är utvecklats av en ortoptist och är hudvänliga att ha på sig.

Tänk på att ögonplåster är den föredragna övertäckningen för barn när de ska träna sin syn. Särskilt för spädbarn eftersom det, på grund av deras ålder, finns en ökad risk för att ögonlappar ska flytta på sig. Se vårt utbud av ögonplåster.


FRÅGOR OM ÖGONLAPPAR FÖR SPÄDBARN

Ögonlappar till spädbarn rekommenderas till barn under tre år och som bär glasögon. Är ditt barn äldre rekommenderas ögonlappar av tyg till glasögon.

Ja, ögonlappen är säker att använda. Angående att erhålla det bäst möjliga resultat ska man vara uppmärksam på om barnet tar av glasögonen eller skjuter dem till sidan under synträning. I så fall kan ögonplåster vara ett bättre alternativ då de sluter helt tätt kring ögat.

På sidan 'Vägledning till ögonlappar' visas hur man monterar ögonlappen på glasögonen.

Nej, tyvärr. Ögonlapparna är enbart beräknade till barn upp till 3 år och som bär glasögon. Använder barnet inte glasögon rekommenderas ögonplåster.