Val av glasögon… Det är mer än bara ett par glasögon

Liten flicka med napp och barnbågar som ler. Val av glasögon till barn.

Idag åkte vi med Alma till Köpenhamn för att hitta ett par nya glasögon åt henne. Jakten gick igång efter par vanliga glasögon och ett par solglasögon. Vi hade valt ‘Optikeren på Værnedamsvej’ som hade rekommenderats för oss.

Idag åkte vi med Alma till Köpenhamn för att hitta ett par nya glasögon åt henne. Jakten gick igång efter par vanliga glasögon och ett par solglasögon. Vi hade valt ‘Optikeren på Værnedamsvej’ som hade rekommenderats för oss. Ett charmigt litet ställe med ett riktigt stort urval av glasögon för barn – enligt deras egen uppskattning cirka 700 par utan att ha exakta siffror på det. Så det var bara att förlora sig i sökandet efter ett par glasögon som passade både Almas ansikte och hennes personlighet.

Et stort udvalg af briller vist i et møbel hos optiker.

Med vänlig och kompetent personal fick vi efter åtskilliga glasögon på Alma´s näsa testat både vår smak och Alma´s tålamod. Men vi kom i mål….

Valet föll på ett par rosa glasögon i den mer framträdande änden av skalan som kan ses högst upp på sidan. Jag ser väldigt mycket fram emot att de ska bli färdiga åt henne. Inte minst för att det inte finns några repor på dem… I alla fall inte än. 😀

Det blev även ett par solglasögon med bifokala glas eftersom hon är oerhört ljuskänslig på det dåliga ögat. Nu är vi redo för en solig sommar.
 
Kan du rekommendera en bra optiker som är specialiserad på barnglasögon? Skicka oss i så fall ett e-postmeddelande så delar vi det här för att andra ska få glädje av det.
Pige med solbriller med styrke.
Letar du efter information om sådant man bör komma ihåg i samband med valet av barnglasögon så kan du läsa mer på sidan ‘Val av glasögon för barn’. 
 
Följ oss på Facebook eller registrera dig för vårt nyhetsbrev om du vill hålla dig uppdaterad kring nya blogginlägg. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *