Köp av nya barnglasögon

Barn der vælger børnebriller hos optiker.

Utrustade med ett recept och information om de nya glasögonen för Alma åkte vi idag till Köpenhamn för att hitta ett par nya glasögon åt Alma. Precis som vi gjorde för ett år sedan. En promenad genom Ørstedparken ledde oss nästan direkt till ‘Glasögonbutiken’ på Teglgårdsgade i centrala Köpenhamn.

Besöket hos optikern

Vi besökte butiken strax efter att den öppnat på en lördag. En medarbetare kom för att möta oss. Medarbetaren får enorma pluspoäng för att ha bemött Alma på barnhöjd! Det var en bra utgångspunkt för besöket. En del av butiken riktar sig direkt till barn, så det finns ett litet bord och stolar som man kan rita och läsa böcker vid medan man väntar. Vi spårade snabbt upp en “stil” och färgalternativ. Medarbetaren var kompetent och hade kontroll på storlek, passform och bifokala glas. Inom 15 minuter hade vi fattat ett beslut.

Solglasögonen bytte vi däremot inte ut just nu. Vi återanvänder bågen som vi köpte för ett år sedan och nöjer oss med att byta glas.

När vi skulle ut ur dörren valde Alma en liten nalle från en korg i bästa “besök hos läkaren”-stil. Hon var stolt över att visa upp den för sina bröder när vi kom hem. Jag tvekar inte att besöka butiken igen i framtiden när vi behöver nya glasögon till Alma. Enligt deras hemsida har de över 350 barnglasögon. Och i vårt fall fick vi 10 dagars leveranstid.

Andreas, min man, blev något förvånad över hur snabba vi var att hitta glasögon och slutföra en beställning. Han hade nog förberett sig på det värsta utifrån tidigare erfarenheter. 😀 Men så blev det lite mer tid i andra änden för ett besök på den mysiga lekplatsen i norra delen av Ørstedsparken på vägen hem, som ju passande kan besökas efter en runda hos optikern. 🙂

Glad pige, der prøver børnebriller hos optiker.

Rekommendation på optiker i Sverige

Kan du rekommendera en bra optiker som är specialiserad på barnglasögon? Skicka oss i så fall ett e-postmeddelande så kan vi dela det med andra som kan få glädje av det.. 🙂

Val av glasögon för barn

Det finns många saker att tänka på när man ska välja glasögon åt sitt barn. Läs mer om vad du ska tänka på vid ditt val på sidan ‘Val av glasögon för barn‘.

Följ oss

Följ oss på Facebook eller registrera dig för vårt nyhetsbrev om du vill hålla dig uppdaterad kring nya blogginlägg.🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *