Flackande ögon

En pige med skelen og flakkende øjne.

Almas dåliga öga har en tendens att ”glida ut mot örat” t.ex. när hon är trött eller när hon ska se långt. Och ibland ”hackar” det också.

På sistone har bägge ögon uppfört sig annorlunda. Det dåliga öga gled ibland in mot näsan – alltså motsat mot ”normalt”. Och det friska ögat har också haft tendens till att flacka. Det har glidit runt som på glatt is. Därför kontaktade jag Kennedy Centret med min bekymring om att synträning hade gått ut över det friska öga. Detta var något vi hela tiden haft som mål att det inte fick ske. Vi önskar hellre att Alma ser 100% med ett öga än att hon får två ögon som båda ser dåligt

Vi fick en akut tid till henne idag. Alma tog som alltid kontrollen superflott. Detta till trods för att hon skulle igenom den stora procedur med att ta foto av ögonen.

Synet blev värderat till något sämre än vid förra kontrollen. Personalet menade att det berodde på brist på koncentration. Vi hade heller inte övat symbolerna med henne, då vi blev inkallade med kort varsel.

Efter det vi upplevde med hennes högra öga, avtalade vi att nedtrappa lappträningen något. Så hon får en vilodag per vecka. Därmed får ögonen tid till att öva sig att se samtidigt. Så allt i allt gott nytt.

Alma gick därifrån med en hoppboll, en yoyo och en fantastisk upplevelse. Härligt att bli mottagen trots att det var fullbokat och ändå uppleva att det var tid till oss. 🙂

En pige med skelen.

Följ oss på Facebook eller registrera dig för vårt nyhetsbrev om du vill hålla dig uppdaterad kring nya blogginlägg. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *