40% syn – YES!

En pige er til synskontrol hos øjenlægen.

Förra veckan tog vi Alma till ännu en kontroll. Hon rundade två år för några månader sedan så nu kan hon en hel del av orden. Innan vårt besök på Kennedy Center hade vi övat några symboler med henne som hon skulle titta på under synkontrollen. Det skulle bli den första kontrollen som hon faktiskt kunde berätta om vad hon såg. Så vi var VÄLDIGT spända!

Resultatet överträffade återigen alla förväntningar. Slutsatsen av undersökningen blev att Alma nu såg med 40 % på sitt dåliga öga! När vi sedan tidigare hade fått veta om utsikten, att vi skulle bli nöjda om det nådde 15-20 %, får man lov att säga att vi hade stora svårigheter att hålla armarna nere i ett jubel! Enligt ögonläkaren var skillnaden nu att hon kanske kunde läsa med ögat (kanske med hjälpmedel) om något skulle ske med hennes starka öga. Det hade inte varit med i beräkningarna tidigare. Så det är STORT! 🙂

Synskontrol af lille pige

Ögonplåstret – en avgörande behandling

De var inte heller minst sagt entusiastiska över resultatet i Kennedy och sa att vi skulle fortsätta att göra vad vi än gjorde. Det råder ingen tvekan om att detta beror på träningen med ögonplåster / ögonlapp. Vi håller fast vid att vi måste träna hennes öga halva hennes vakna tid och det målet når vi nästan varje dag. Vissa dagar utmanas det av exempelvis värme, trötthet eller sjukdom. De dagarna försöker vi att kompensera för genom att träna lite extra nästa dag.

Alternativ behandling af synsproblemer hos børn

Även om ögonplåstret utan tvekan är den viktigaste parametern för att Alma ska kunna förbättra sin syn så har det också varit viktigt för mig att prova andra saker än det. Jag tänker inte sitta här om 20 år och fundera på om jag kunde ha gjort mer för Alma för att garantera henne bästa möjliga syn på ögat. Vissa saker har kanske inte gjort någon skillnad. Vissa saker har kanske gjort det. Det vet jag inte och får nog inte heller svar på det. Men det har i varje fall inte haft någon negativ effekt på resultatet och jag har fått lite mer sinnesro. 🙂

I nästa blogginlägg kommer jag att berätta lite om när jag tog Alma till ett intensivt förlopp med akupunktur vid 8 månaders ålder (direkt efter operationen) och ett kosttillskott som vi har stött på som ligger på frukostbordet ett par gånger i veckan.

Letar du efter inspiration för en enklare vardag med ögonplåster? Se sidan ’Tips och förslag för synträning’.
 
Följ oss på Facebook eller registrera dig för vårt nyhetsbrev om du vill hålla dig uppdaterad kring nya blogginlägg. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *