ORTOPAD Ögonplåster

ORTOPAD ögonplåster är ett välkänt kvalitetsmärke inom ögonplåster som används för synträning (amblyopi-behandling) hos barn eller i samband med skelning.

Läs mer om produkterna här på sidan.

Se utbudet i butiken

Quickfacts om ORTOPAD

  • 60 olika, färgglada design
  • Finns i tre storlekar
  • Andningsbar och mjuk
  • Ljusbeständig och luftgenomsläpplig
  • Ergonomisk och formbar – med nässprickor
  • Hypoallergen och vänlig mot huden
  • Hållbar och miljövänlig
  • Snygga belöningsaffischer som ökar motivationen
Ortopad pojke

KVALITET

Ögonplåster från ORTOPAD är av hög kvalitet. De är tillverkade av en flexibel och luftgenomtränglig bambufiber med ett speciellt ljusavskärmningsskikt. Materialet är mjukt och en hudvänlig hotmelt-klister används. Materialet är latexfritt och fritt från konserveringsmedel, vilket gör dem lämpliga för dagligt bruk, även på känslig hud.

Ögonplåstren är CE-märkta och klassificerade som medicintekniska produkter.

HÅLLBARHET & SAMHÄLLSANSVAR

Alla ögonplåster från ORTOPAD är tillverkade av mjuk bambufiber. Stor vikt läggs vid hållbarheten hos produkterna. Bambu är en av världens snabbast växande och förnybara resurser. Vissa sorter växer upp till en meter om dagen!

Till skillnad från att hugga ned ett träd fortsätter bambun att växa efter skörd, eftersom rotklumpen med sina vidt grenande utlöpare fortsätter att växa. Denna rotsstruktur förhindrar också att bördig jord eroderas, vilket människor och djur behöver för att överleva. Dessutom hjälper bambun naturligt till att minska växthuseffekten eftersom den absorberar mycket koldioxid när den växer och producerar naturligtvis också massor av syre.

Dess speciella egenskaper, inklusive dess snabba tillväxt, gör den till ett ekologiskt värdefullt alternativ till många andra av våra jordens knappa resurser.

Ortopad panda

STORLEKAR

ORTOPAD storlek

Ögonplåstren från ORTOPAD finns i tre olika storlekar – Junior, Medium och Regular – så det finns en för alla åldrar! Du kan se vår storleksguide på sidan ‘Storleksguide‘.

ANVÄNDNING

Ögonplåster bör endast användas efter samråd med en ortoptist eller ögonläkare, som ska ha bedömt att det finns ett behov av att använda dem.

Om man har fått instruktioner om att påbörja synträning ska ögonplåstret placeras över det öga som har bäst syn för att tvinga hjärnan att använda det svagare ögat. Slutet med öppningar bör placeras mot näsryggen för bästa komfort.

Varaktighet bör ske efter överenskommelse med en specialist som en ortoptist eller ögonläkare.

ORTOPAD flicka
Pojke med glasögon och ett ögonplåster för det ena ögat från ORTOPAD.

VARIANTER

ORTOPAD finns i askar med 50 stycken och med olika designer, så det finns något för allas smak. Det finns fem olika designer i varje ask.

Dessutom finns de i enfärgade varianter i brunt och vitt. Med dessa medföljer små klistermärken som man själv kan dekorera ögonplåstren med om man önskar.

Exempel på produkter från ORTOPAD

ORTOPAD posters

MOTIVATION

Vissa barn motstår synträningen med ögonplåster eftersom det är obehagligt att vara tvingad att bara se med sitt svaga öga. Motivation av olika slag kan därför vara nödvändig.

Förutom att ORTOPAD finns i ett brett utbud av designer och färger som kan sätta lite färg på synträningen, har ORTOPAD utvecklat en rad fina belöningsplakat där man kan sätta dagens ögonplåster. När plakaten är fyllda kan barnet få en premie som föräldrarna tidigare kommit överens om. 🏆

Se affischerna

Distributör av ORTOPAD

Är du återförsäljare, optiker eller ögonläkare som letar efter kvalitetsprodukter inom ögonlappar och ögonplåster? Då har du kommit till rätt ställe!

Vision4Kids är distributör av ORTOPAD i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Kontakta oss

Q&A – ORTOPAD ÖGONPLÅSTER

Ja, ORTOPAD ögonplåster är fria från latex och allergiframkallande ämnen, vilket gör dem hudvänliga. Det är därför ovanligt med hudirritationer eller allergiska reaktioner.

Dessutom är de CE-märkta, vilket innebär att de uppfyller alla lagkrav för CE-märkning vid försäljning inom EU.

Precis som med alla typer ögonplåster finns det en risk för att huden blir irriterad när man börjar använda ögonplåster, tills huden har vant sig vid det. Man kan eventuellt sätta ögonplåstret på armen eller byxorna innan man sätter det framför ögat. På så sätt minskar man lite klister innan det sätts på.

Är du intresserad av fler tips för att undvika rodnad, kan du få inspiration på sidan 'Hudirritation'.

Vi förstår utmaningarna som kan uppstå när det gäller att få barn att använda ögonplåster regelbundet. ORTOPADs affischer är designade för att barnet enkelt kan sätta dagens använda ögonplåster på affischen. När affischen har fyllts med 50 ögonplåster kan barnet tillsammans med föräldrarna få en belöning. Utforska vårt sortiment av affischer på sidan 'Motivationsprodukter'. Vi erbjuder även allmänna tips och råd för att motivera barnet till synträning.

Det finns små klistermärken i den vita och bruna varianten av ORTOPAD. De övriga varianterna har tryckt design.

ORTOPAD säljer i lådor med 50 stycken ögonplåster i varje, fördelade på 5 olika designer. Tyvärr är det för närvarande inte möjligt att köpa mindre förpackningar.

Du kan se alternativen här.

Belöningsposters från ORTOPAD kan användas med alla storlekar av ögonplåster. Planscherna är tryckta på båda sidorna. På ena sidan finns markeringar som passar för storleken Junior. På den motsatta sidan finns markeringar för storlek Medium och Regular.

Se utbudet här.

 

Det tyska företaget Trusetal Verbandstoffwerk GmbH är den övergripande distributören av ORTOPAD. Företaget får ORTOPAD producerat i Italien.

Du kan hitta mer information om Trusetal Verbandstoffwerk GmbH på www.tshs.eu. Om du önskar ytterligare information om ORTOPAD kan du besöka deras hemsida www.augenpflaster.com.

Vision4Kids har tilldelats distributionen i Sverige. Är du optiker eller ögonläkare i Sverige som är intresserad av att sälja ORTOPAD, kontakta oss gärna så att vi kan diskutera möjligheterna.

Missa inte nyheter från ORTOPAD!

Undvik att missa nyheter från Ortopad genom att följa oss på vår Facebook-sida. Då får du veta först när nya designer är tillgängliga eller när du har möjlighet att delta i tävlingar med chans att vinna ORTOPAD.