Medbringande recept på de nya glasögon till Alma begav vi oss i dag mot Köpenhamn för att beställa. Denna gången valde vi att prova en butik på Teglgårdsgade.
 
Vi besökte butiken kort strax efter öppningstid en lördag. En medarbetare tog emot oss. Denne var god till att komma på våglängd med Alma! Det var ett gott utgångspunkt för besöket. En del av butiken är specifikt för barn. Så där är ett litet bord med små stolar där man kan teckna medan man väntar. Vi fick snabbt spårat in oss på en ’stil’ och färg-möjligheter. Medarbetaren var kompetent och hade styr på storlek, passform och det bifokala glas. Inom 15 minuter hade vi kommet till ett beslut.
Solglasögonen byter vi inte i denne omgång. Vi återanvänder bågarna då dessa bara är 1 år gamla och nöjes alltså med att byta glas. Då vi skulle gå, fick Alma välja en liten nallebjörn från en korg i bästa ’besök hos läkaren’-stil. Då vi kom hem, visade hon stolt den för sina bröder. Vi besöker gärna butiken när vi nästa gång ska köpa glasögon till Alma. Enligt deras hemmasida har de över 350 barnglasögon.. I vårt tillfälle var det 10 dagars leveranstid.
 
Andreas, min man, blev överraskad över hur snabbt det gick att hitta passande glasögon och få avslutat en beställning – Han var säkert förberedd på det värsta baserat på tidigare erfarenheter. 😀 Så nu blev det tid till övers så vi kunde besöka en trevlig lekplats på hemvägen. 🙂