Kort före vår semester tog vi Alma till synkontroll. Hon blev två år ett par månader innan kontrollen, så hon hade ett visst ordföråd. Innan kontrollen hade vi övat med att visa henne några symboler som vi visste skulle användas. Det ville vara den första kontroll där hon kunde berätta vad hon rent faktiskt såg. Så vår spänning var MYCKET STOR!

Resultatet övergick igen alla våra förväntningar. Konklusionen på undersökningen blev att Alma nu ser 40% på sitt dåliga öga! Med tankarna på att vi tidigare blev informerade om att vi skulle vara glada om hon kom upp på 15-20%, måste man säga att det var en success! Enligt ögonläkaren betyder skillnaden att hon kanske vill kunna läsa med ögat (möjligen med hjälpmedel). Det är speciellt viktigt om något skulle drabba det goda ögat. Så det var STORT!

Ögonplåstret – en avgörande behandling

Ögonläkaren och optikern var minst sagt glada för resultatet, och sa att vi skulle fortsätta som vi gjort. Det var ingen tvekan om att det var tack vare träningen med ögonplåster och ögonlapp som gett det fina resultat. Vi håller fast i att träna hennes öga hälften av hennes vakna tid. Och detta mål uppnår vi stort sett varje dag. Ibland kan utmaningen vara värme, trötthet eller sjukdom. Dessa dagar försöker vi att kompensera för med lite extra träning efterföljande dag.

Alternativ behandling av synproblem hos barn

Även om ögonplåstret utan tvekan är den viktigaste förklaring på att Alma förbättrar sitt syn har det också varit viktigt för mig att prova andra metoder. Jag önskar inte att om 20 år vara i tvivl om jag nu kunde ha gjort mera för Alma för att säkra det bäst möjliga syn. En del ting kanske inte gjort någon skillnad. Andra… kanske. Det vet jag inte och får nog aldrig svar på det. De har i alla fall inte skadat och jag får mera ro i sinnet.

I nästa blogginlägg berättar jag om då jag hade Alma med till ett intensivt akupunkturförlopp i 8 månaders ålder (strax efter ögonoperationen). Desutom berättar jag om ett kosttillskott som är på morgonbordet ett par gånger per vecka.